Читај ми!

Културни дневник

Гост Културног дневника је први добитник награде "Владан Десница" књижевник Дејан Алексић, чији је роман "Петља" по мишљењу писаца - чланова жирија ове новоустановљене награде од стране Народне библиотеке Србије, најбоље дело објављено у протеклој години.

 

 

У фокусу Културног дневника Светски дан музике, који је у Коларчевој задужбини обележен концертом Симфонијског орекста и хора РТС и ЛП дуа, у Дому омладине наступом Биг Бенда РТС и специјалним гостом из Немачке Нилсом Вограмом, а на Ташмајдану концертом Стефана Миленковића и Нелета Карајлића.

У емисији говоримо о шестом издању Београдског Контрапункта који је ове године посвећен најпознатијем српском научнику Николи Тесли. Водимо Вас у Нови Сад у Културни центар Војводине "Милош Црњански" где је у оквиру програма "Уметник у фокусу" гост био књижевник Енес Халиловић. Представљамо Вам нови двоброј часописа Градац који је посвећен једном од најзначајнијих савремених стваралаца Академику Љубомиру Симовићу.

Сазнаћете шта су 250 галерија из целог света представили на недавно одржаном водећем светском сајму савремене уметности "Арт Базел" у Базелу.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Дамјан Паунковић