Читај ми!

Културни дневник

Са гошћом Културног дневника глумицом Мајом Шушом, уметничком директорком и селекторком 9. "Башта феста", разговарамо о овогодишњој такмичарској селекцији и пратећим програмима овог интернационалног Фестивала кратког филма.

 

 

Заоставштина недавно преминулог књижевног и филмског критичара, новинара и писца Милана Влајчића коју чине лична библиотека, колекција музичких носача, колекција фотографија и филмова, предата је "Народној библиотеци Србије" ради оснивања легата.

У галерији "Кварт" у Београду биће отворена самостална изложба уметника Горана Ракића. Овај пут ће нам представити најновију серију слика од 14 радова великог формата.

Протеклог викенда у "Југословенском драмском позоришту" одржана је Генерална скупштина "Уније театара Европе". О чему су разговарали чућемо од нашег репортера.

У "Музеју савремене уметности" у Загребу представљена је изложба "Пакет аранжман". Поставка чији аутори су музички критичари Зорица Којић и Драган Амброзић, по први пут на једном месту представља антологијске снимке четири угледна фотографа, који су током 1980. и 1981. изузетно креативно пратили развој музичке авангардне сцене Београда.

У рубрици "Реч критике", говоримо о новом роману Владимира Вујиновића "Сламар".

Водимо вас и у венецијански "Јеврејски гето", где је у току обнова синагога из 16. века.

уредник Владимир Петровић
реализаторка Маја Мандић
монтажер Дамјан Паунковић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]