Читај ми!

Београд - сви наши градоначелници

Слободанка Груден, Небојша Човић, Драган Ђилас и Синиша Мали о томе како је водити Београд

Најбољи градоначелник Београда био је Земунац. Бранко Пешић читаву деценију био је први човек Београда а за последње три деценије, од обнове вишестраначја променили смо чак 15 градоначелника. Ко је био најбољи? Како је управљати главним градом, шта је исто, шта се мења? Ми смо изабрали четворо можда и најупечатљивијих у ових 30 година и уочи избора 16. градоначелника разговарали смо о њиховим искуствима.

Када се у Београду родио велики виолиниста Стефан Миленковић градоначелник Београда био је Живорад Ковачевић а у години када је градоначелница постала Слободанка Груден у Београд се доселио Неле Карајлић. Неле тада још није имао 30 а већ је имао значајну каријеру иза себе. Шта тек рећи за Стефана Миленковића који је тада имао 15 година а већ је био на прагу 1000. концерта. 30 година касније Неле и Стефан свирају заједно на Ташмајдану.

Уредник емисије: Горислав Папић 

Око магазин Око магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]