Читај ми!

Културни дневник

Београдски летњи фестивал - БЕЛЕФ 2022 биће отворен 23. јуна под слоганом "Желим магију!". Ове године манифестација обележава значајан јубилеј - 30 година постојања. Тим поводом гост Културног дневника је подсекретар за културу града Београда Гордана Гонцић.

 

 

Опера "Кармен", у режији Ивана Вуковића, премијерно је изведена на сцени Народног позоришта у Нишу, а били смо и на додели ордена уметности и књижевности у рангу витеза Микију Манојловићу, које додељује Министарство културе Републике Француске.

Библиотека САНУ, наша највећа научна библиотека с милион и по књига, часописа и листова, штампаних и електронских, дигиталним збиркама, легатима 40 академика, обележила је свој Дан.

Водимо вас на отварање фестивала Док'н'Ритам, чије је ово прво издање у коме су филмови из целог света у такмичарском програму.

Почео је циклус књижевних перформанса - летњи програм Библиотеке града Београда који је свечано отворио српски писац из Загреба, Драго Кекановић, а биће речи и о делу Милована Ђиласа "Распад и рат".

У Културном дневнику доносимо причу о још једној оперској премијери. На сцени бечке Државне опере изведен је Монтевердијев "Орфеј".

Уредник Јелена Виденовић
Реализација Марко Шотра
Монтажа Јаков Пејов