Читај ми!

Крај доминације долара и колико ће све то да кошта, у динарима

Валутни рат доларе и рубље

Рат у Украјини отворио је још многе фронтове па тако и валутни. Иако долар све време расте и скоро да је достигао евро процењује се да би последица украјинског рата могла да буде и крај глобалне доминације долара. Наиме, у доларима се највише тргује, у америчкој валути државе чувају своје девизне резерве. Да ли ће тако и даље да буде? Шта нам говори раст рубље?

И како ће у овом сукобу да прође динар а како српске девизне резерве?

Најутицајнији британски економски дневник Фајненшл тајмс пита се да ли недавна изборна победа Шин Фејна отвара врата за уједињење Ирске. Наиме, 100 година ирско острво је подељено на независну Републику Ирску и Северну Ирску која припада Великој Британији. Некада је Шин Фејн био политичко крило Ирске републиканске армије а сада је странка која осваја највише гласова на изборима и у Даблину и у Белфасту. О невољама у Ирској некад и политичкој ситуацији сад говори Око магазин?

Уредник емисије: Горислав Папић

Око магазин Око магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]