Читај ми!

Културни дневник

Драмски уметници увек су солидарни када треба да се помогне колегама, али и другима у невољи. лОвог пута прослављени глумци уз подршку Удружења драмских уметнука Србије извешће хуманитарну представу под називом „Брод плови за децу рудара". Наша гошћа је глумица Горица Поповић.

 

Представом "Милева Марић Ајнштајн", која је одиграна ван конкуренције свечано је отворено 67. Стеријино позорје у Новом Саду.

Никола Пјовани, Италијански пијаниста и композитор, добитник Оскара за музику у филму "Живот је леп", одржао је концерт у Коларчевој задужбини.

39. Нушићеви дани завршени су доделом награда у Центру за културу Смедерево.

Седамнаеста Београдска интернационална недеља архитектуре - БИНА почела је изложбом у Културном центру Београда.

У Дому културе у Новом Бечеју отворено је 30. "Обзорје на Тиси", Дани Јосифа Маринковића.

На аукцији у Паризу Микеланђелов цртеж продат је за 23 милиона евра. Реч је о једном од најранијих радова ренесансног мајстора, које је имало значајан утицај на каснију фазу ренесансне уметности.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12 и 30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Дамјан Паунковић

 

 

 

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]