Читај ми!

Филм

Повратник

Инспирисан истинитим догађајима, "Повратник" је узбудљиво филмско ремек-дело које приказује епску авантуру преживљавања једног мушкарца и изузетну моћ снаге људскога духа.

У експедицији у неистражене делове америчке дивљине, легендарног истраживача Хјуа Гласа брутално је напао медвед, а припадници његовог тима, предвођени Џоном Фицџералдом су га тако тешко повређеног оставили да умре у дивљини.

Вођен јаком вољом као јединим оружјем, окружен суровом зимом и непријатељским племенима, Глас се бори за живот, док жеља за осветом над дојучерашњим пријатељима не јењава...

Насловну улогу тумачи Леонардо Дикаприо као Хју Глас, док су у осталим улогама Том Харди, Вил Полтер и Донал Глисон.

Филм је добио 4 номинације за Златни глобус и победио у 3 укључујући награду за најбољи филм (драма), најбољег редитеља (Алехандро Г. Ињариту) и најбољег главног глумца (драма) (Леонардо Дикаприо).

Такође, добио је и 8 номинација за награду БАФТА и победио у 5 укључујући награду за најбољи филм, најбољу режију (Алехандро Г. Ињариту) и најбољег главног глумца (Леонардо Дикаприо).

Повратник је добио номинације за 12 Оскара и тиме постао филм са највише номинација у 2015. години укључујући номинације за најбољи филм, најбољу режију (Алехандро Г. Ињариту), најбољег главног глумца (Леонардо Дикаприо) и најбољег глумца у споредној улози (Том Харди).

На 88. додели Оскара 2016. године филм је добио 3 Оскара - за најбољег глумца у главној улози (Леонардо Дикаприо), најбољег режисера (Алехандро Г. Ињариту) и најбољу фотографију (Емануел Лубецки).

Улоге: Леонардо Дикаприо, Том Харди, Лукас Хас, Брендан Флечер...

Режија: Алехандро Г. Ињариту