Читај ми!

Креативност не познаје границе

Програме концерата Београдске филхармоније осмишљава и потписује креативни дуо, уреднице Даница Максимовић и Асја Радоњић, гошће Културног дневника поводом значајног пројекта "Бетовен маратон" у Дортмунду и Петроварадину на завршетку овогодишњег циклуса, као и објављивања комплетног програма нове сезоне која почиње у септембру.

 

Спектакл на отвореном, Кармина бурана Карла Орфа са четиристо музичара, на платоу испред Српског народног позоришта у Новом Саду. У Филолошкој гимназији одржан скуп посвећен Бориславу Пекићу. На фестивалу Шпански метар, овогодишњи програм "Женски угао. Пркосан поглед" доноси погледе ауторки на проблеме данашњице. Женско стваралштво је тема и изложбе "Илустратор/ке: Поглед на женско стваралаштво у савременој илустрацији" недавно отворене у галерији Института Сервантес у Београду. У емисији извештавамо са фестивала Дани српске културе у Пули и са римске изложбе "Крејзи" са делима савремених уметника која представљају креативни чин од замисли до презентације и мењају перцепцију посетилаца.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Дамјан Паунковић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]