Читај ми!

Фудбал - ЛЕ: Ајнтрахт Франкфурт - Глазгов Ренџерс

Финалисти Европа лиге су Ајнтрахт Франкфурт из Немачке и Глазгов Ренџерс који представља Шкотску.

Као што је било тешко предвидети да ће стићи до финала, тако је тешко и предвидети ко ће подићи трофеј намењен победнику Европа лиге на утакмици, која се игра у Севиљи.

Ајнтрахт је некако био убедљив од самог почетка, победио у групи и на путу ка финалу избацио Бетис (који би играо финале у свом граду), Барселону и Вест хем.

Може се рећи и да је Глазгов у принципу био тим, којем су даване мање шансе у мечевима са својим ривалима, поготово у сусретима са Борусијом Дортмунд и Ред Бул Лајпцигом. Савладали су и Црвену звезду, која је по шансама и игри била бар равноправан ривал, а и Брагу па без обзира на неке делове такмичења када нису били убедљиви на крају им се ипак не може оспорити да су заслужено у борби за трофеј.

Ајнтрахт са Филипом Костићем у екипи, игра тек своје треће финале евро такмичења и прво још од 1980. године када су освојили УЕФА куп, док Глазгов Ренџерс игра прво финале од 2008, такође у УЕФА-а Купу и жели да постане први шкотски тим, који је освојио трофеј у неком од евротакмичења још од 1983. и Абердина.

Победник овог меча играће групну фазу Лиге шампиона.

Чињеница да је Срђан Јовановић четврти судија показује колико поверење УЕФА има у овог српског судију.

Коментатор: Александар Стојановић