Читај ми!

Европа, Русија и енергетски нуклеарни рат

Енергетски покер Европске уније, Украјине и Русије као да се игра на све или ништа.

Од како је почео рат, руски гас је пуном паром текао ка Европи и то преко Украјине. Ипак, Кијев је сада одлучио да подигне свој улог. Украјина је јуче донела одлуку да стопира проток гаса, односно трећину укупне испоруке руског гаса ка Европи. Европа међу својим картама спрема 6. пакет санкција којим уводи ембарго на увоз руске нафте. А Руси ваде штихове - и одговарају растом цена енергената. Какве је карте Србија добила у овој подели? И је ли енергетски нуклеарни рат почео?

Петнаести филмски фестивал Кустендорф синоћ је завршен уручењем награде Дрво живота глумцу Петру Божовићу. "То је награда за будуће филмове", каже оснивач фестивала Емир Кустурица, у чијим филмовима Божовић никада није играо. У ишчекивању тих будућих филмова, подсећамо шта је о неким прошлим говорио Петар Божовић. Али и о улогама које су га обележиле и онима које би волео да никада није одиграо.

Уредник емисије Горислав Папић

Око магазин Око магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]