Читај ми!

Културни дневник

Пред свој наступ са Биг бендом РТС 16. маја у Коларчевој задужбини, ексклузивни гост Културног дневника је наш прослављени и интернационално познати џез солиста на труби, композитор и музички педагог Стјепко Гут.

 

У Културном дневнику о изложби "Сублимације" Милоша Шобајића у Галерији Дома војске Србије, која даје један лични печат и једну интимну причу која сведочи о животу овог великог уметника, који нас је напустио пре годину дана.

Били смо у Заводу за проучавање културног развитка, на прослави 55 година рада ове наше значајне институције и на уручењу награде "Меша Селимовић" Весни Капор за књигу "Небо тако дубоко".

У емисији о почетку јубиларног 15. Белдокса, као и о премијери представе "Плућа" савременог британског аутора Данкана Мекмилана у Опери и театру Мадленианум.

Пред наступ једног од најзначајнијег world music феномена бенда Dead Can Dance, за Културни дневник ексклузивно говори оснивац Брендан Пери.

У фокусу наше књижевне критичарке Весна Тријић је књига "Несабране приче" Елиезера Папе, рабина и професора сефардске књижевности.

Светска пажња данас била је усмерена ка новобарокној бечкој палати Доротеум, где се на аукцији истоимене Аукцијски куће нашла и Тицијанова Магдалена Покајница. Догађају је присуствовала и дописница Културног дневника Весна Кнежевић.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Дамјан Паунковић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]