Читај ми!

Културни дневник

Гост је академик Василије Крестић, историчар и овогодишњи добитник медаље САНУ за друштвене науке.

 

Популарна серија "Викинзи", за коју су чланови бенда "Wardruna" компоновали музику, допринела је да су тражени широм света. Свирају мало концерата, па овогодишња европска турнеја обухвата само 11 градова, а Београд је једина престоница из региона где ће наступити. За Културни дневник ексклузивно говори Еинар Селвик, оснивач бенда.

У Народном музеју отворена је изложба двојице водећих иранских мајстора калиграфије, који су приредили и радионице за посетиоце.

О уметничким вредностима нове песничке збирке "Секвоја", Енеса Халиловића, говориће књижевна критичарка Весна Тријић.

Водимо вас и у Рим на изложбу "Римска република, прича археологије" о античком државном уређењу.

У Каиру је отворен Национални музеј египатске цивилизације у коме је изложено чак 50 000 експоната.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12 и 30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Марко Роксандић
 

 

 

 

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]