Читај ми!

Плавоптичасти пут око света!

У свакој сезони летимо високо, ронимо дубоко и откривамо свет на један сасвим плавоптичасти начин! А где смо све путовали у прошлој сезони, погледајте у нашем новом специјалу, у суботу, 21. маја, у 12:08, на Првом програму РТС-а.

У 20. сезони путовали смо у заиста удаљене кутке света. Тако смо посетили чувене Сједињене америчке државе, затим Сингапур, Лаос и Бутан, па онда Молдавију, Андору и дивљи Маурицијус, као и малену државу необичног назива - Лихтенштајн.

На нашем пропутовању, открили смо разне занимљивости и нашли одговоре на многа питања. Рецимо... где живи највећи шишмиш на свету, а где змија-џин? Која држава је некада могла да се изнајми, а која је добила име по псу? Где се говори језик џонга, а где језик фарси?

Одговоре вам нудимо у суботу, 21. маја 2022. године у 12:08 на Првом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 8!

Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]