Читај ми!

Лов на знање!

Наша двадесета сезона је готова, али то није крај нашег дружења! Сада је време да се подсетимо где је све то наша гусарска посада пловила и каква је све знања уловила! Гледајте нас у суботу, 7. маја, у 12:10, на Првом програму РТС-а.

Какве везе имају балони на врућ ваздух са двобојима? У колико облика могу да се претворе хоботнице? Где је настала четкица за зубе? Шта значи реч "панда" и колико је језика говорила Клеопатра? Одговоре на ова и многа друга питања откријте у нашем првом специјалу 20. сезоне!
Зато нас гледајте у суботу, 7. маја 2022. године у 12:10 на Првом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 10!

Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]