Читај ми!

Време зла

Тринаеста епизода: Душанка моли Бору да поново зове Недића да моли за помоћ да ослободе Нађу.

Бора долази у специјалну полицију да се распита за њу, али не сазнаје ништа. Нађу у ћебету доводе у женску ћелију у затвору. Затворенице се деле на ове што је осуђују и оне које је оправдавају (међу њима су и њене другарице из школе). Одводе их на стрељање.

Бора одлази код Недића и моли га за помоћ. Недићу телефоном говоре да је Нађа стрељана. Он то саопштава Бори. Богдан долази на ислеђивање код Вујковића. Вујковић му говори да је Нађа стрељана, као и да га је Милена варала са Петром. Бора слуђен лута, наилази на немачке војнике, не послуша њихово наређење да се заустави и убијају га.

Богдану говоре да ће га пребацити код Петра. Њих двојица се суочавају у затвору. Петар га моли за разговор, али Богдан то одбија. Петар тражи да га разапну, а Богдана пуштају из Гестапоа.

У флешбековима видимо Богданов боравак у Москви, сцену у којој Света Ракић долази код њега да тражи помоћ, али он га одбија. Поклања му капут, али се Ракић недуго потом убија. Богдан сања себе у том капуту.

Улоге тумаче: Нада Шаргин, Горан Шушљик, Горан Богдан, Павле Чемерикић, Радован Вујовић, Павле Менсур, Жарко Лаушевић, Јована Балашевић, Небојша Дугалић, Исидора Симијоновић, Наташа Нинковић, Раде Марјановић, Бојан Жировић, Сања Марковић, Миодраг Кривокапић, Јасмина Аврамовић, Весна Чипчић, Калина Ковачевић, Ирфан Менсур, Радоје Чупић, Вуле Марковић, Светозар Цветковић, Данило Лончаревић, Борис Исаковић, Сергеј Трифуновић, Андреј Шепетковски, Горан Радаковић, Војислав Брајовић, Саша Торлаковић, Соња Колачарић, Данијел Сич, Милан Марић, Душко Радовић, Петар Зекавица, Татјана Венчеловски, Синиша Максимовић, Урош Јовичић, Драгиња Вогањац, Мина Обрадовић, Ненад Маричић, Слободан Бештић, Драгана Варагић, Елизабета Ђоревска, Марија Бергам, Милош Ђуровић, Јована Гавриловић, Ђорђе Кадијевић, Радомир Николић...и други.

Уредник серије за РТС: Марко Новаковић
Аутор серије: Горан Шушљик
Редитељ: Иван Живковић
Сценаристкиња: Сања Савић Милосављевић
Директори фотографије: Марко Миловановић и Марко Младеновић
Монтажери: Марија Шарац и Дејан Урошевић
Сценографкиња: Ивана Ловре
Костимограф: Борис Чакширан
Композиторка: Ирина Дечермић
Дизајнер звука: Владан Кораћ
Производња: "United Media" и "Eye to Eye" 2021. године