Читај ми!

Филм

Стражар

Пит Гарисон је агент америчке Тајне службе који је спасао живот председнику скочивши испред метка пре више од 20 година. Цењен и поштован од стране својих колега у Тајној служби, Гарисон је сада ветеран задужен за бригу о првој дами. (The Sentinel, 2006.)

Његов колега и пријатељ Чарли Мериведер наговештава да жели да подели с њим важну поверљиву информацију. Међутим, пре него што је стигао то да уради, Мериведер је убијен у својој кући приликом инсцениране пљачке.

Истрагу води врхунски агент Тајне службе, Дејвид Брекинриџ, Гарисонов штићеник и донедавно један од најбољих пријатеља. Брекинриџ прати само доказе и труди се да елиминише сваку реакцију коју би водио инстинкт. То је оно што се тражи од доброг агента. Гарисон, као можда најбољи агент заштите у служби, често мора да ради по осећају и инстинкту. У том послу то је често једино што постоји. Џил Марин, амбициозни млади агент, која је управо дипломирала као друга у класи на Академији Тајне службе, долази на свој први теренски задатак.

Њих троје заједно почињу да разоткривају оно што се испоставља као унутрашња завера ради убиства председника - и да постоји издајник у редовима Тајне службе. Сумња пада на Гарисона, коме ће бити изузетно тешко да скине љагу са свог имена зато што му неко смешта. Ко год смешта Гарисону, зна да је он рањив јер покушава да сакрије велику тајну. Због сумње да је издајник, Гарисон бежи, гоњен од стране Брекинриџа и Маринове - својих колега - док покушава да ухвати правог кривца и спасе председников живот.

Улоге: Мајкл Даглас, Ким Бејсинџер, Кифер Садерленд, Ева Лонгорија...
Режија: Кларк Џонсон