Читај ми!

Бубуљице код одраслих

Здраво недељно поподне у РТС ординацији доноси нове корисне приче. Несвакидашњу причу о својој животној борби поделиће девојка која је рођена без руку. Централна тема биће посвећена бубуљицама код одраслих, а на крају ћемо сазнати на шта би требало обратити пажњу када дете планиран да тренира неки спорт.

У првом делу емисије "Моја борба" своју причу поделиће Дејана Бачко, паратеквондо шампионка и сликарка, која је рођена без руку. Говориће о изазовима које је пролазила, о томе како је побеђивала проблеме, шта јој даје сангу, а о томе какав је борац говориће и њен дечко Марко Нежић.

У "Ординацији" тема ће бити посвећена бубуљицама код одраслих које нису реткост. Најчешће погађају жене, а дерматолог др Тамара Маравић ће објаснити због чега се оне јављају, како се акне код одраслих лече, коју козметику треба избегавати и још много тога корисног.

Рубрика "Корисно" доноси причу о деци и спорту. Проф. др Душко Илић, професор биомеханике и моторне контроле на Факултету спорта и физичког васпитања, разјасниће на шта би требало обратити пажњу када дете бира спорт, који спортови су за који узраст али и који здравствени проблеми могу да напредују ако се изабере погрешан спорт за тренирање.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Татјана Симић.

РТС ординација РТС ординација

Аутор:
РТС

Недељом у 14 сати на РТС1 публика већ седму годину заредом даје поверење гостима Марије Поповић и њеној јединственој емисији која је посвећена здрављу. У сваком издању емисије, на занимљиве начине сазнајемо како да га очувамо и унапредимо, а о важним темама говоре реномирани лекари, фармацеути, нутриционисти и други доказани стручњаци као и јавне личности, које својим примером опомињу или преносе сопствена искуства. [ детаљније ]