Читај ми!

Културни дневник

У Руском дому у уторак 1. фебруара биће отворена изложба Историјског архива Србије "Руска емиграција у Београду од 1920-тих до 1950-тих". Тим поводом гост Културног дневника је један од аутора ове поставке и пратећег каталога Проф. др Алексеј Тимофејев.

 

Поводом обележавања десете годишњице од почетка регистрације срб. домена, Фондација Регистра националног интернет домена Србије представила је још једно писмо српске ћирилице посебно дизајнирано за екрански приказ, аутора Петра Василића. О новом дизајну, о ћирилици у дигиталном свету и ћирилици као делу визуелног идентитета у Културном дневнику.

Ово је година у којој ћемо обележити 100 година од рођења Борислава Михајловића Михиза. Екипа Културног дневника у Коларчевој задужбини присуствовала је разговору о књизи "Борислав Михајловић Михиз-критичар и писац" аутора Владана Бајчете.

У емисји говоримо о концерту у Скупштини града једног од најактивнијих пијаниста у Србији, који има статус изузетног клавирског сарадника, Укиа Оваскаинена. Као и о изложби слика Марка Кусмука, која је под називом "Стања младог уметника" отворена у Галерији "Сањај".

Водимо вас и на Карибе и у Лондон, кроз јединствену изложбу уметности у Тејт Британ, која слави 70 година карипско-британске уметности.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Дамњан Паунковић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]