Читај ми!

Јутарњи програм

У овој емисији, неке од тема о којима говоримо су:

Како је кавијар постао надалеко познат, зашто је и када био храна сиромашних, због чега је српски кавијар био један од најцењенијих и који је данас најскупљи кавијар на свету - одговоре на ова и друга питања сазнаћете за око пола сата, али и на изложби "Кавијар" у Природњачком музеју у Београду.

Када говоримо о трећој дози вакцине, закључак би могао да буде: да шта год да изаберете нећете погрешити. Ако и има недоумица за све који ових дана планирају да се вакцинишу, покушаћемо да их у наредним минутима разрешимо после пола 8.

Настављајући сарадњу са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, а на основу потписаног Меморандума "За лепшу школу", Ротари клубови у Србији покренули су акцију за набавку беспилотних летелица - дронова за основне школе. Више о томе после јутарњег дневника.

На банке се љуте и богати и сиромашни у целој Европи. Први због штедње, остали када се задужују и плаћају услуге. Банке тврде да су им клијенти партнери, а када ће то за њих рећи грађани? О актуелним темама у банкарству причамо после 9 сати.

Наша гошћа после пола 10, се на јединствен начин већ неколико година бави рехабилитацијом осуђених лица кроз уметност и иновативне затворске праксе. Данас нам представља нови пројекат који је радила у Окружном затвору у Новом Пазару.

Међустраначки дијалог о изборним условима улази у завршну фазу, када је реч о дијалогу који се одвија без европских посредника. Јуче је у Скупштини одржан још један састанак, а за наредну недељу најављен је и финални споразум. Да ли ће до њега и доћи наредних дана, Драгана Игњић разговара са представницима странака после 10.

На самом крају емисије најављујемо Музичко-сценски догађај на отвореном "Опера на води" који организује Belgrade Waterfront у копродукцији са Народним позориштем у Београду.

Уредник емисије је Александар Туцаковић а пред камерама ће бити Бојана Марковић