Читај ми!

Културни дневник

Поводом 165 година од рођења Николе Тесле у Српској академији наука и уметности организован је округли сто са темом "Од талентованог дечака са Балкана до генија планетарних размера" који прати и недавно отворена изложба. У Новом Саду почео фестивал "Тесла Глобал Форум 2021" на којем су додељена специјална признања.

У оквиру БЕЛЕФ-а вечерас ће Малом позоришту "Душко Радовић" бити премијерно одиграна представа "Сан летње ноћи" Вилијама Шекспира, у режији Давида Алића.

У оквиру меморијалне културно-спортске и хуманитарне манифестације "Петровдански дани" у Сребреници одржано је књижевно вече на којем је своје стваралаштво представио писац Владимир Кецмановић, а о животном путу, књижевном делу и дипломатској каријери Јована Дучића говорио је Славиша Павловић.

У оквиру циклуса "Вечери на Косанчићу - писац у Библиотеци" који организује Народна библитека Србије своја дела у настајању, али и досадашњи књижевни опус представиће писац, професор и преводилац Зоран Живковић.

О новом роману Ђорђа Сибиновића "Плач мачке Божије" литерарном омажу Горану Паскаљевићу, у "Речи критике" говори Весна Тријић.

Водимо вас у Рим где је недавно завршена обнова срца Колосеума, највећег амфитеатра из доба римског царства.

Гост Културног дневника је писац Александар Гаталица, који је недавно објавио нову књигу "Двадесет пети сат".

Уредник: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Бошко Новаковић
Реализатор: Маја Мандић