Читај ми!

Горанка Матић, Тијанић са фотоапаратом

Прва дама српске фотографије од Титове смрти, преко Јанеза Дрновшека и Кире Глигорова до Сутјеске која тихо тече

Она је прва дама српске фотографије. Нема озбиљнијег догађаја у протеклих 40 година а да га Горанка Матић није забележила. Нови талас 80-их, демонстрације и све што се догађало 90-их, уметничке фотографије, портрети савременика... Била је уредник фотографије у Времену, Политици и на РТС-у одакле је отишла у пензију. Шта је све за четири деценије рада забележила Горанка Матић, погледајте на изложби у Музеју савремене уметности и у причи Око магазина.

У Турској је тренутно боље бити туриста него Турчин јер је влада те земље донела нове мере да се земља закључа све до 17. маја. Али то не важи за туризам. Ова земља чека и финале Лиге шампиона које би 29. маја требало да се одржи Истанбулу. У Риму је данас боље бити Римљанин него туриста. Иако је то град који зиви од туризма ових дана се дешава да на најатрактивнијим туристичким местима нема људи. У Србији су од петка ублажене мере, па су ресторани отворени и за нас и за туристе. Како нове мере против корона вируса подносе грађани Турске, Италије и Србије?

 

 

 

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]