Čitaj mi!

Boško Obradović predstavio predsednički program

Lider Dveri Boško Obradović zvanično je, na dan slave pokreta, Savindan, predstavio svoju predsedničku kandidaturu i najavio zvanični početak kampanje.

Boško Obradović je u Beogradu na obeležavanju slave rekao da nije slučajno da baš na Savindan zvanično predstavlja svoju predsedničku kandidaturu u ime Dveri i Patriotskog bloka, podsećajući da je pre 23 godine osnovan časopis Dveri i da od tada stranka stoji na "svetosavskom temelju i na tri politike – ljubav prema porodici, otadžbini i slobodi".

Rekao je i da preuzima ličnu odgovornost da kandiduje "potpuno drugačiju i novu viziju Srbije".

Kazao je da veruje u srpski narod i sebe, dodajući da predsednički program ima pet tačaka i ocenjujući da oko njega može da se objedini većina naroda.

Tih pet tačaka su, kaže, "da državu vratimo narodu, da u Srbiji vratimo pravdu i da običan čovek i njegova porodica budu zaštićeni zakonom, da narodu vratimo ponos, da se ponosimo i svojim jezikom i svojim pismom i svojom istorijom i svojom tradicijom".

Obradović je novinarima rekao i da se zalaže za zaštitu poljoprivrednika, domaćeg preduzetnika i privrednika uopšte.

"Da zaštitimo životnu sredinu, da budemo ekološke partiote i da građanima obezbedimo zdravu vodu, vazduh i hranu", rekao je Obradović i dodao da se zalaže za slobodne institucije, medije i poštene izbore.