Čitaj mi!

Vikend donosi promenu vremena - kišovito i osetno svežije

Tokom noći kiša će početi da pada na severozadu Srbije, a tokom dana padavina će biti u celoj zemlji. Zajedno sa oblacima stiže i hladniji vazduh.

Na severu zemlje biće 10 stepeni svežije nego danas, dok se na istoku i jugu zahlađenje očekuje nešto kasnije, pa će tamo najviša dnevna temperatura biti do 29 stepeni.

U Beogradu svežije, uz kišu povremeno. Najviša temperatura 21 stepen.

U nedelju umereno i potpuno oblačno i sveže, mestimično s kišom, u južnoj Srbiji i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Na istoku lokalno se očekuje velika količina padavina. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša od 18 do 22 stepena.

U ponedeljak na severu pretežno oblačno, ponegde s kišom ili pljuskovima a u ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 11 do 14, a najviša od 20 do 26 stepeni.

Za utorak se prognozira promenljivo oblačno i toplije, u većini krajeva suvo sa sunčanim intervalima, a samo je još ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 11 do 15, najviša od 26 do 29 stepeni.