Čitaj mi!

Kancelarija za KiM: Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči

Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, Bojana Pavlovića i Dušana Lukića obijene su u toku noći i iz njih su odneti mešovita roba i novac, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Te dve prodavnice našle su se na meti pljačkaša i krajem juna, ali ni tada kao ni sada Kosovska policija nije adekvatno reagovala niti su počinioci uhvaćeni, navodi se u saopštenju.

Kako su u prodavnicama instalirane kamere, vlasnici prodavnica pljačku su primetili u vreme njenog izvršenja i o tome je pravovremeno obaveštena policija.

Međutim, počinioci nisu uhvaćeni, a nakon uviđaja, vlasnici prodavnica nisu dobili kopiju zapisnika.

Kancelarija za KiM navodi da se pljačkom i obijanjem prodavnica direktno ugrožava egzistencija i opstanak u Velikoj Hoči te da takvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u ovoj sredini.

Nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod u pokrajini, posebno u Metohiji i šalje poruku da za njih nema mira ni pravde.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci privedu pravdi, posebno s obzirom na činjenicu da postoje video zapisi kao dokaz i nema opravdanja da se krađa ne rasvetli.