Čitaj mi!

U Severnoj Koreji umrla još 21 osoba sa visokom temperaturom, Kim: Velika katastrofa

Nakon pojave prvih slučajeva koronavirusa, u Severnoj Koreji preminula je 21 osoba. Svi su imali visoku temperaturu, javio je Rojters.

Severnokorejski mediji nisu potvrdili da li su novi smrtni slučajevi izazvani kovidom, ali je državna novinska agencija KCNA u petak navela da je jedna smrt izazvana omikron sojem.

Lider Kim Džong Un je trenutnu situaciju nazvao "velikom katastrofom", prenela je KCNA, koja je dodala da se 280.810 ljudi leči od "simptoma".

Severnokorejski lider kaže da je širenje kovida stavilo zemlju u veliki problem i pozvao na opštu borbu da se prevaziđe epidemija.

Vladajuća Radnička partija imala je hitan sastanak, posle izveštaja o 280.000 obolelih i 27 mrtvih (šestoro je preminulo u četvrtak) zbog bolesti "nepoznatog porekla koja je počela da se pojavljuje krajem aprila", dodala je KCNA.

"Širenje ove maligne epidemije je veliki problem za našu zemlju od osnivanja, ali ako ne izgubimo fokus u primenjivanju pandemijskih mera i ostanemo organizaciono jaki, možemo prebroditi krizu", rekao je Kim Džong Un.