Читај ми!

Временска прогноза 4. март

У дану пред нама биће умерено до потпуно облачно, понегде с кишом, а на планинама и са снегом. Једино ће у Војводини бити претежно сунчано. После подне постепено разведравање и у цетралној Србији. Биће топлије него данас, највиша температура од 9 до 14 степени. Облаци и над Београдом, а у деловима града може бити и мало кише. После подне делимично разведравање. Температура око 12 степени.

 

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

03.03.2023. Петак: Претежно облачно, на северу углавном суво, а у осталом делу местимично са слабом кишом, на високим планинама слабим снегом. Више падавина на југу земље где очекују и краткотрајни пљускови. Ветар слаб, променљивог смера. Највиша дневна температура од 7 до 10 степени. Упозорење: Количина падавина ≥  10 л/м² у периоду до 3h, вероватноћа 70%.

04.03.2023. Субота: У већем делу умерено до потпуно облачно, понегде с кишом, на планинама и са снегом. Падавине ће бити чешће на југу Србије. На северу Војводине претежно сунчано. До средине дана разведриће се и у осталим крајевима Војводине, а до вечерњих сати и у централној Србији. Ветар слаб до умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од 0 до 5 степени, а највиша од 9 до 14 степени.      

05.03.2023. Недеља: Суво уз смену сунчаних и облачних интервала. Ветар слаб и умерен, у Војводини и источној Србији повремено и јак, северозападни. Најнижа температура од 0 до 5 °С, а највиша од 8 до 12 степени.              

06.03.2023. Понедељак: Променљиво облачно, после подне на северу и западу јаче наоблачење са кишом и пљусковима, која ће се до краја дана проширити и на остале пределе. Ветар слаб, на северу источни и југоисточни,  а у осталом делу југозападни. Најнижа температура од -2 до 3 °С, а највиша од 9 до 13 степени. Увече и током ноћи ка уторку на северу Србије и у планинским пределима очекују се мешовите падавине, киша и снег.           

07.03.2023. Уторак: Претежно облачно, местимично са кишом, а само ујутру  у Војводини и у планинским пределима и са снегом. Ветар ујутру и пре подне, слаб до умерен, на истоку повремено и јак, северозападни, после подне у слабљењу и скретању на јужни и југоисточни правац. Најнижа температура од 1 до 5 степени, а највиша од 10 до 15 степени.