Читај ми!

Временска прогноза 28. фебруар

Током дана умерено до потпутно облачно и углавном суво. Увече и током ноћи јужније од Саве и Дунава очекује се киша, а на југозападу земље и на планинама снег. Ујутру понегде слаб мраз, током дана од 4 степена на западу, до 12 степени на југу. У Београду ноћас слаб снег, сутра суво. Највиша температура 5 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

28.02.2023. Уторак: Умерено до потпуно облачно, ујутру престанак снега. Током дана мало топлије и у већини места суво, тек понегде се очекују краткотрајне падавине, киша и снег и то углавном на југозападу земље. Ветар слаб, на планинама источне Србије умерен и јак, источни и североисточни. Увече на југу и југоистоку Србије киша, која ће се у току ноћи ка среди проширити на крајеве јужније од Саве и Дунава, док ће на југозападу и западу, као и у планинским пределима, падати снег. Најнижа температура од -2 до 3, највиша дневна од 4 на западу и северозападу до 12 степени на југу и југоистоку.

01.03.2023. Среда: Облачно, местимично са слабим падавинама. У јужним и централним пределима местимично киша, док ће на западу и југозападу у јутарњим и ноћним часовима киша прелазити у суснежицу, на планинама снег. На северу земље суво. Ветар слаб и умерен, северни и североисточни. Најнижа температура од -2 до 4, највиша од 6 до 11 степени.

02.03.2023. Четвртак: Облачно, повремено с кишом, на планинама са снегом. Ветар слаб северни. Најнижа температура од -1 до 5, највиша од 7 до 12 степени.

03.03.2023. Петак: Облачно, повремено с кишом, на планинама са снегом. Најмање, а понегде и без падавина, биће на северу Србије. Ветар слаб променљивог смера. Најнижа температура од -1 до 4, највиша од 6 до 10 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 04.03.2023. до 08.03.2023.)
У суботу облачно, са падавинама у свим крајевима уз појачан северни ветар и пад температуре. У недељу суво и хладније уз делимично разведравање. Затим променљиво облачно, краткотрајна киша се очекује на северу, а температура ће бити у мањем порасту.