Читај ми!

Временска прогноза 24. фебруар

Смена сунца и облака, понегде с краткотрајном кишом, пљусковима и грмљавином. И топло. Највиша температура до 19 степени. У главном граду и сунце и облаци и киша. А температура до 17 степени.

 

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ) 

24.02.2023. Петак: На истоку и југоистоку Србије већи део дана претежно облачно, а у осталим деловима променљиво уз смену сунчаних и облачних интервала и са локалном појавом краткотрајне кише или пљуска, који у Војводини понегде могу бити праћени и грмљавином. Ујутро ће дувати слаб и умерен, на југу Баната повремено јак југоисточни ветар, који ће током дана бити у скретању на југозападни и у појачању, нарочито на планинама и у Војводини. Најнижа температура од 2 до 8 степени, а највиша од 13 до 19 степени, само ће у Тимочкој Крајини бити хладније, око 10 степени.

25.02.2023. Субота: Облачно и у већем делу с кишом. Више падавина очекује се у Војводини, западној и централној Србији. Релативно топло и углавном суво време задржаће се само још на југу и југоистоку земље. Киша ће увече прећи у влажан снег, прво у западној Србији, Београду, Срему и на југу Баната, а током ноћи и у осталим крајевима Војводине уз почетак стварања снежног покривача. Умерен и јак јужни и југозападни ветар биће у скретању на северозападни, осим на југу и југоистоку земље, где ће током целог дана дувати јужни . Најнижа температура од 2 до 11 степени, највиша од 10 на северу до 17 степени на југоистоку. Упозорење: Количина падавина већа од 30 l/m² за 24 h, вероватноћа 90%. Влажан снег, вероватноћа 90%.

26.02.2023. Недеља: Облачно и осетно хладније, осим на југоистоку земље где ће се и даље задржати умерено топло време. Током дана у нижим пределима киша, суснежица и снег, док ће у вишим падати влажан снег уз формирање/повећање висине снежног покривача, а на истоку и југу земље падаће киша. Интензивније падавине се очекују у другом делу дана и у току ноћи, нарочито у делу од југозападне преко централне Србије до јужног Баната, где ће пасти од 10 до 25 cm влажног снега, локално и више. Ветар умерен, понегде и јак, северни и северозападни, на крајњем југу јужни. Најнижа температура од 1 до 6 степени, највиша од 2 степена на северу и западу до 14 степени на југоистоку. Упозорење: Формирање/повећање снежног покривача ≥ 10cm за 12 h, вероватноћа 90%. Количина падавина већа од 20 l/m² за 12 h, вероватноћа 90%.

27.02.2023. Понедељак: Умерено облачно и суво. Ветар углавном слаб северни и североисточни, на истоку Србије умерен и јак западни и северозападни, увече у слабљењу. Најнижа температура од -1 до 4 степенa, највиша од 3 до 10 степени.