Читај ми!

Временска прогноза 23. фебруар

Још ујутру биће претежно ведро, а потом се са запада очекује постепено наоблачење. Увече ће местимично падати киша. На југу Баната и у доњем Подунављу повремено ће дувати јак југоисточни ветар. Температура нижа него данас, али и даље знатно изнад просека за ово доба године. Ујутру од нуле до 6, током дана до 17 степени. У Београду ујутру сунце, током дана и облаци, а увече киша. Температура око 15 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

23.02.2023. Четвртак: Постепено наоблачење, које ће ујутру захватити западне и југозападне, после подне прошириће се и на остале пределе Србије. У Неготинској Крајини облачно и хладније, у другом делу дана повремено са росуљом. Ветар слаб и умерен југоисточни, на југу Баната и у доњем Подунављу повремено и јак. Најнижа температура од 0 до 6 степени, највиша од 12 до 17 степени. Увече и ноћу облачно, местимично са кишом уз скретање ветра на слаб и умерен јужни и југозападни.

24.02.2023. Петак: Променљиво облачно и топло, понегде са краткотрајном кишом, а у Војводини су могући и пљускови са грмљавином. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено и јак, јужни и југозападни. Најнижа температура од 3 до 8 степени, највиша од 14 до 18 степени.

25.02.2023. Субота: На северу Србије јако наоблачење с кишом, падом температуре, појачаним северозападним ветром и обилним падавинама. Од средине дана ово наоблачење ће се проширити на централну и западну Србију, уз прелазак кише у снег. Суво и топло задржаће се само на истоку и југоистоку земље. Ветар умерен и јак, југозападни у скретању на северозападни. Најнижа температура од 2 до 10 степени, а највиша од 12 на северозападу до 17 степени на југоистоку. Упозорење: Количина падавина већа од 20 l/m² за 12h, вероватноћа 90%. Снег, формирање снежног покривача, вероватноћа 80%.

26.02.2023. Недеља: Облачно и осетно хладније, осим на југоистоку земље где ће се и даље задржати умерено топло време. Током дана у нижим пределима са мешовитим падавинама (киша и снег), док ће у вишим пределима падати влажан снег уз формирање/повећање висине снежног покривача. Већа количина падавина очекује се на северу и западу земље. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -1 до 3 степена, највиша од 4 до 10 степени. Упозорење: Количина падавина већа од 20 l/m² за 12h, вероватноћа 90%. Снег, формирање снежног покривача, вероватноћа 90%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 27.02.2023. до 03.03.2023.)
Од понедељак до краја периода облачно, тек понегде са слабим падавинама.