Читај ми!

Варшава под опсадом – стигао Бајден

Председник САД Џозеф Бајден, након изненадне посете Украјини, стигао је синоћ у Варшаву, а током дана ће се састати са председником Пољске Анджејом Дудом. Током поподнева, Бајден ће се обратити испред Краљевског замка у Варшави, јавља репортер РТС-а.

Очекује се да ће Бајден, након изненадне посете Кијеву, саопштити америчким савезницима да су САД у потпуности уз Украјину на годишњицу почетка сукоба у тој земљи, пренео је Ројтерс.

Бајден ће се састати са пољским председником Анджејом Дудом и очекује се да ће разговарати о заједничким напорима за подршку Украјини и да ће захвалити Пољској што помаже САД и другим земљама да се достави војна и хуманитарна помоћ.

Амерички председник ће се обратити током вечери испред Краљевског замка у Варшави, јавља репортер РТС-а. 

"Председник Бајден ће поновити да ће САД наставити да подржавају Украјину, као што сте га чули много пута досад, колико год буде потребно", рекао је Џон Кирби, портпарол Беле куће за националну безбедност.

Репортер РТС-а у Варшави наводи да многобројне новинарске екипе прате догађај од великог безбедносног значаја, што се види на сваком кораку у пољској престоници.

На крају посете Варшави, Бајден ће се састати са лидерима такозване "букурештанске деветорке", коју чине источноевропске чланице НАТО-а, а састанку ће присуствовати и генерални секретар савеза Јенс Столтенберг.