Читај ми!

Шпанија, украјинске избеглице експлоатисане у илегалним фабрикама дувана

Шпанска полиција је у сарадњи са Европолом разбила банду која је у три илегалне фабрике цигарета експлоатисала украјинске избеглице. Ухапшено је 27 особа, заплењени дувански производи у вредности од 37,5 милиона евра, луксузна возила, накит и велике количине готовине.

Илегалне фабрике пронађене су у Валенсији, Севиљи и Логроњу, а имале су машине са напредном технологијом. Према подацима Цивилне гарде, вредност ових фабрика је око 3.000.000 евра, а капацитет производње око 540.000 пакловања дувана дневно.

Полиција је саопштила да су Украјинци, који су побегли од руске инвазије, живели у монтажним склоништима унутар фабрика, а радили су дуго и нису излазили да би избегли да буду откривени, јер су поједини ушли у Шпанију илегално.

У међувремену, шефови организације уживали су у луксузном животу.

Власти су током рације заплениле дуванске производе у вредности од 37,5 милиона евра, луксузна возила, накит и велике количине готовине. У Севиљи је заплењена машина којом је организација планирала да отвори четврту фабрику, како би додатно повећала производњу, а самим тим и профит.

Претресено је више од двадесет кућа, индустријских објеката и продавница.

Полиција је саопштила да је банда развила и велике плантаже марихуане.

Према Уједињеним нацијама, широм Европе има готово осам милиона регистрованих украјинских избеглица које су побегле од руске инвазије, а у Шпанији их је регистровано више од 160.000.