Читај ми!

Студенткињу у Нигерији линчовали до смрти, због протеста уведен полицијски час

Студенткиња из северне Нигеријe убијена је када ју је руља каменовала, пребила и запалила јер је, наводно, објављивала богохулне изјаве против пророка Мухамеда, саопштила је полиција.

Студенткињу Дебору Јакубу у четвртак су окружиле колеге студенти и линчовали је до смрти пренео је Си-Ен-Ен извештај локалне полиције из државе Сокото на северозападу Нигерије.

Школа у коју је ишла је одмах затворена.

"Студенти су је извукли на силу из безбедносне собе, где су је сакрили учитељи, убили је и запалили су зграду", казао је портпарол полиције. Ухапшена су двојица осумњичених.

Гувернер државе Сокото Амину Тамбувал је издао наређење да се затвори школа и наложио је министарству за високо образовање и безбедносним агенцијама да истраже инцидент.

У међувремену, власти те државе прогласиле су 24-часовни полицијски час да би угушилe протесте којима се захтева ослобађање осумњичених за убиство Деборе Јакубу.

Нигерија је готово равномерно подељен између претежно хришћанског југа и углавном муслиманског севера, где су неке државе усвојиле строги шеријатски закон, укључујући смртне казне за богохуљење.