Читај ми!

Завршен протест Удружења "Ивент индустрија"

Заједнички протест Удружења "Ивент индустрија", које чине фирме чија је основна делатност организација прослава, завршен је око 18.15 испред Владе Србије.

Захтеви представника "Ивент индустрије" су директна финансијска помоћ најугроженијим делатностима за период од када им је, како кажу, забрањен рад, док не почну да раде пуним капацитетом, да кризни штаб и Влада хитно усвоје мере које је прописао Градски завод за јавно здравље Београд, а којима је прописано под којим условима те фирме могу почети да раде, као и тачан датум почетка рада.

На протесту под називом "Протест за опстанак" учествовали су и представници удружења музичара, ноћних клубова и барова, удржења салона венчаница, фотографи, сниматељи...

Представник Асоцијације угоститеља Дарио Прпић позвао је државу да буде одговорна према пореским обвезницима и да финансијски помогне угоститељству као једној од најугроженијих грана у време пандемије.

"Тражимо хитан састанак на коме ћемо представити план помоћи. Надам се да не мисле да ће нас евентуалним отварањем умирити и решити наше проблеме", рекао је Прпић на протесту и додао да они након отварања угоститељских објеката траже финансијску помоћ за последњих 13 месеци и јасне олакшице за будући период.

Прпић је додао да угоститељи траже да се нове мере које се тичу рада тих објеката не доносе без њихових савета.

Следећи протест заказан је за идући понедељак у 16.30 испред Владе Србије, уколико се не испуне њихови захтеви.

Саобраћај у улицама Немањиној и Кнеза Милоша успостављен је по завршетку протеста.