Читај ми!

Фајзер: Запослена украла поверљива документа о вакцини

Америчка компанија Фајзер тврди да је њена дугогодишња запослена украла на хиљаде података, међу којима су и документи о пословним тајнама повезаним са антиковид вакцином, наводи се у тужби пред савезним судом у Калифорнији.

У тужби пред савезним судом у Калифорнији, "Фајзер" је навео да је запослена Чун Сијао Ли наводно скинула више од 12.000 фајлова, укључујући и бројна документа поверљиве садржине на Гугл драјв налог, преноси Блумберг лоу.

У документима има разних тема, међу којима су анализа вакцине, оперативни циљеви и развојни планови за нове лекове.

"Фајзер" је у тужби додао да верује да је Ли, за коју кажу да је њихова "ускоро бивша запослена", отишла у фармацеутску кућу "Ксенкор".

Она је почела да ради за "Фајзер" у Кини 2006. године, пре него што је прешла у Сан Дијего 2016. године, а приликом запослења је потписала уговор о поверљивости.

Ли није одговорила на захтев за коментар, а портпарол "Ксенкора" је навео да та компанија није део тужбе и одбио је да даље коментарише случај.

"Фајзер" тражи привремену забрану да Ли користи, објављује, преноси или мења било какву поверљиву информацију коју поседује, а такође жели да суд нареди Ли да да свој налог са Гугл Драјва и све компјутерске уређаје.