Читај ми!

Епидемијска ситуација повољнија, потребан опрез јер вирус и даље циркулише

Од почетка епидемије у Србији је регистровано 2.014.317 случајева коронавируса, а тестирано је 9.632.413 узорака. Од последица ковида преминуло је 16.057 особа, а проценат смртности је 0.80 одсто, показују подаци са сајта covid19.rs.

АЛИМС одобрио употребу "Фајзерове" вакцине за децу од 5 до 11 година

"Фајзерова" вакцина против ковида добила је позитивно мишљење за активну имунизацију код деце узраста од 5 до 11 година, потврђено је РТС-у у Агенцији за лекове и медицинска средства Србије (АЛИМС).

У Пчињском округу четири особе новозаражене

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације, од 158 особа с територије Пчињског округа, тестираних на ковид 19, четири су заражене вирусом. 

Три су из Врања, а једна из Владичиног Хана. 

У ковид болници ЗЦ Врање хоспитализовано је седам пацијената, сви су позитивни на коронавирус, пет је с упалом плућа, а три су на кисеонику.

Претходног дана није било нових пријема на болничко лечење.

Опширније Краће

Епидемијска ситуација у Србији је стабилна, пада број пацијената на респиратору.

Према последњем пресеку регистрована су 334 случаја коронавируса, од тестирана 7.863 узорка. Од последица коронавируса преминуле су две особе.

На болничком лечењу налази се 241 пацијент, од којих је 10 на респираторима.

Епидемиолози упозоравају да је опрез и даље неопходан, јер је коронавирус и даље међу нама.

Указују на то да улазимо у туристички период, да ће наши држављани путовати, али и странци ће долазити у Србију, те да ће сигурно доћи до веће циркулације вируса.