Čitaj mi!

Odbojkašice za RTS: Nije bilo lako, ali vratile smo se po medalju

Odbojkašice Srbije ponosne su na osvojenu bronzanu medalju u Tokiju i način na koji su došle do nje – posle teškog poraza u polufinalu.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

"Veliki uspeh za sve nas, čestitala bih čitavom timu na novoj medalju. Ponosna sam na posao koji smo danas obavili, posle teškog poraza u polufinalu. Imali smo ogroman motiv da se borimo za ovo treće mesto i ponosna sam kako smo odigrali i što smo turnir završili sa medaljom", rekla je Tijana Bošković.

Ona je sa 33 poena u ovom meču ušla na listu najboljih poentera svih vremena – na četvrtom mestu je od 1964. godine, od kada se igra odbojka na Olimpijskim igrama.

"To je svakako lepo čuti, ali, kao što sam rekla, ponosna sam na sve nas, svi smo dali ogroman doprinos da dođemo ovde gde smo danas", poručila je Boškovićeva.

Milena Rašić je pohvalila čitav tim zato što je uspeo da se oporavi posle teškog poraza u polufinalu.

"Čestitala bih celoj ekipi, ponosna sam na sve njih, jer se za ovaj turnir pripremamo od početka maja. Nije bilo lako vratiti se posle onog poraza u polufinalu – bile smo tužne i razočarane, znale smo da smo mogle više u tom meču. Ponosna sam što smo se vratile i završile ovako", rekla je Milena Rašić.