Čitaj mi!

Novak bez dozvole za SAD, senatori pisali Bajdenu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće učestvovati na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju pošto mu državna bezbednost SAD nije izdala dozvolu za ulazak u zemlju.

Đoković je dostavio dokumentaciju i podneo molbu za dobijanje posebne dozvole za ulazak u SAD pošto nije vakcinisan protiv koronavirusa, ali molba je odbijena. Senatori sa Floride Rik Skot i Majk Rubio uputili su pismo predsedniku SAD Džou Bajdenu gde su tražili da se Novaku odobri da igra u Americi, objavljeno je na Skotovom Tviter profilu.

"Rečeno nam je da je Đokovićev zahtev odbijen i on neće moći da učestvuje u Majamiju naredne nedelje. Predsednik Džo Bajden mora da reaguje i to odmah i dozvoli mu da igra u našoj zemlji", napisao je Skot. 

U pismu se navodi da je Novak u perfektnom fizičkom stanju.

"Gospodin Đoković spada u svetsku klasu sportista, na vrhuncu je forme, te ne postoji visok rizik od ikakvih komplikacija vezanih za kovid 19. Nelogično i neusklađeno je mišljenje Vaše administracije da mu ne prihvati molbu za dolazak i putovanje u SAD, kako bi učestvovao na teniskim turnirima", ističe se u pismu Skota i Rubija.

Skot potom dodaje u tvitu koji se nadovezuje na objavu, ističući da "nema smisla da Džo Bajden proglašava da kovida više nema, a da se Đokoviću ne dozvoljava dolazak u SAD zbog vakcine". 

Američki mediji već nedeljama nagađaju hoće li najbolji teniser sveta moći da zaigra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju iako je dobio veliku podršku organizatora turnira, pa i direktorke Ju-Es opena Stejsi Alaster.

Amerikanci su najavili da će sve zabrane povodom koronavirusa ukinuti od 1. maja, ali ostaje da se vidi da li će se to stvarno i dogoditi.

Ako se potvrdi da Đoković nije dobio posebnu dozvolu i zato propusti turnire Masters serije u Indijan Velsu i Majamiju, pitanje je i da li će učestvovati i na Ju-Es openu, poslednjem grend slemu u sezoni u Njujorku, koji se održava od 28. avgusta do 10. septembra.

A medijska nagađanja će, kao i prošle godine u Australiji, očigledno baš potrajati.