Čitaj mi!

Monfis nadigrao Kecmanovića u meču karijere

Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je od Francuza Gaela Monfisa sa 0:3 (5:7; 6:7/4:7/ 3:6) u osmini finala Australijan opena posle duge i ravnopravne borbe koja je trajala duže od dva i po sata. Tok meča i kretanje rezultata možete videti na našem portalu.

Kecmanović – Monfis 3:6 (5:7; 6:7/4:7/) Monfis dobija meč

Gael Monfis uspeva da izbori novi brejk i sa 6:3 osvaja i treći set za konalnu pobedu nad Miomirom Kecmanovićem i plasman u četvrtfinale turnira u Australiji. U borbi za polufinale Francuz će se sastati sa pobednikom duela u kome snage odmeravaju Karenjo Busta i Beretini.

Kecmanović – Monfis 3:5 (5:7; 6:7/4:7/)

Monfis potvrđuje prednost i Kecmanović servira za ostanak u meču.

Kecmanović – Monfis 3:4 (5:7; 6:7/4:7/) Brejk za Monfisa

Na sredini trećeg seta Gael Monfis uspeva da izbori prvu brejk šansu koju pretvara u vođstvo od 4:3. Servira da potvrdi prednost u trećem sertu.

Kecmanović – Monfis 2:2 (5:7; 6:7/4:7/)

Ponovo Kecmanović osvaja dve brejk šanse na drugi servis gem suparnika u trećen setu ali Monfis uspeva da otkloni opasnost i izjednačuje na 2:2.

Kecmanović – Monfis 1:1 (5:7; 6:7/4:7/)

Krajinović je siguran na svom servis gemu  i počinje treći set sa 1:0, a Monfis uzvraća za 1:0. Nastavlja se ravnopravan duel.

Kecmanović – Monfis 0:0 (5:7; 6:7/4:7/) Drugi set za Monfisa

Francusji teniser uspeva da u finišu taj brejka dođe do dve dve šanse za set loptu od kojih već prvu pretvara u 7:4 i osvajanje i drugog seta za vođstvo od 2:0. U trećen setu prvi na servisu je Miomir Kecmanović.

Kecmanović – Monfis 6:6 (5:7) Odlučuje taj brejk

Pobednik drugog seta biće odlučen u taj brejku. U gemu do sada Monfis je osvojio čak dve brejk šanse ali Kecmanović nije poklekao i izborio se za taj brejk.

Kecmanović – Monfis 5:6 (5:7)

Monfis uspeva da sačuva svoje servis gemove i na 6:5 Kecmanović servira za taj brejk i ostanak u drugom setu. ponavlja se situacija kao u prvom setu.

Kecmanović – Monfis 4:4 (5:7) Monfis izjednačuje

Brejk za Monfisa. Francuski teniser uspeva da osvoji brejk šansu na črtvrtom servis gemu Kecmanovića i pretvara je u izjednačenje u drugom setu.

Kecmanović – Monfis 4:3 (5:7)

Miomir Kecmanović nastavlja sa odličnom igrom i uspeva da osvajanjem svojih servis gemova potvrdi prednost u drugom setu. I Monfis uspeva da sačuva dvoja dva servis gema za 4:3.

Kecmanović – Monfis 2:1 (5:7) Brejk za Kecmanovića

već na drugom servis gemu Monfisa srpski teniser osvaja brejk šansu koju pretvara u vođstvo od 2:1 u drugom setu. Kecmanović servira da potvrdi prednost.

Kecmanović – Monfis 1:1 (5:7) Nastavlja se ravnopravna borba

Već na prvom servis gemu Kecmanovića u drugom setu Monfis osvaja brejk šansu ali nije uspeo da je iskoristi, pa naš teniser dolazi do izjednačenja na 1:1.

Monfis osvaja prvi set

Brejk za Monfisa! Na šestom servis gemu Monfis dolazi do nove brejk šanse posle duple servis greške Krajinovića i uspeva da je realizuje za brejk i osvajanje prvog seta sa 7:5. 

Krajinović servira za taj brejk u prvom setu

Na šestom servis gemu Kecmanović uzvraća osvajajući tri brejk šanse, ali ovoga puta Monfis uspeva da se sačuva. Krajinović servira za taj brejk u prvom setu.

Monfis osvaja i propušta prvu brejk šansu

Francuski teniser osvaja čak tri brejk i set lopte na petom servis gemu srpskog tenisera, ali Kecmanović uspeva da veže tri poena i anulira tu veliku prednost. Potom nastavlja u istom stilu i dolazi do izjednačenja na 5:5.

Kecmanović servira za ostanak u prvom setu

Prvi set ulazi u završnicu a oba tenisera nisu dozvolila brejk šansu suparniku. Na 5:4 za Monfisa, Kecmanović servira za ostanak u prvom setu.

Uzvraća Kecmanović

Na drugom servis gemu Kecmanovića francuski teniser uspeva da osvoji tri poena ali naš teniser sa dva as servisa osvaja gem za izjednačenje.

Monfis nastavlja sa dobrim servisima

Na drugom servis gemu Monfisa naš teniser uspeva da osvoji dva poena ali Francuz potom nastavlja sa odličnim servisima i sa dva asa osvaja gem da 2:1.

I Kecmanović siguran

I Miomir Kecmanović sigurno ulazi u meč osvajajući svoj prvi servis gem za izjednačenje bez izgubljenog poena. 

Monfis osvaja prvi servis gem

Gael Monfis odlično servira i uz par as udaraca ekspresno osvaja svoj prvi servis gem.

Počeo je meč

Monfis prvi servira

Meč će ubrzo početi, a prvi će servirati Gael Monfis.

Očekuje se početak meča

Teniseri su izašli na teren i ubrzo se očekuje početak meča oko 8.35 po našem vremenu.

Miomir Kecmanović je odlično počeo nastup na Australijan openu i nanizavši tri pobede došao do najboljeg rezultata na grand slem turniru u karijeri.

Miomir je u prvom kolu ubedljivo nadigrao Italijana Salvatorea Karuza sa 6:4, 6:2, 6:1 koji je, posle odluke australijskih vlasti, bio zamena za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Onda su usledile pobede nad Amerikancem Tomijem Polom sa 3:0 (7:6, 7:5, 7:6) u drugom kolu i Italijanom Lorencom Sonegom sa 3:1 (6:4, 6:7/8:10/, 6:2, 7:5) u trećem, čime je ostvario najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri.

Njegov suparnik u četvrtom kolu je Francuz Gael Monfisom koji je pobedio Kristijana Garina iz Čilea sa 3:0 (7:6 /7:4/, 6:1, 6:3).

Kecmanović i Monfis su dosada samo jednom odmeravali snage na terenu. U Bersiju prošle godine Monfis je dobio Kecmanovića sa 4:6, 7:5, 6:3, i našem teniseru će ovo biti odlična prilika za revanš i veliki uspeh u karijeri.

Duel Kecmanovića i Monfisa će početi oko 8.30 po našem bremenu, a njegov tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.