Čitaj mi!

Vučićeva podrška Đokoviću i poruka premijeru Australije

Aleksandar Vučić se oglasio na Instagramu kako bi pružio podršku Novaku Đokoviću, ali i kako bi se direktno obratio premijeru Australije Skotu Morisonu.

Predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju, objavljenom na njegovom Instagram nalogu, govorio je o ”pritiscima kojima je Srbija izložena”, dodavši pritom da ”ono što nikada nisu uspeli da nam oduzmu jeste naše srce, naš ponos i naše dostojanstvo”. 

”Ovo govorim zbog svega što se dešava u Melburnu u Australiji, ne razmišljajući koliko to političkih poena može da mi da ili oduzme - nikada se nisam kitio tuđim perjem. Međutim, napadi i pritisci na Novaka Đokovića, građanina Srbije, za mene nerazumljivi, učini su nemogućim da se ne oglasim i kažem šta mislim i šta je naš odgovor Australiji”, rekao je Vučić.

On je istakao da je do njegovog odgovora došlo tek nakon što se oglasio i premijer Australije Skot Morison, koji je, kako je Vučić naglasio, izrazio svoje zadovoljstvo odlukom da se drugi put ukine viza Novaku Đokoviću.

”Moje pitanje je, ako ste hteli da ga sprečite da osvoji deseti trofej u Melburnu, zašto ga niste odmah vratili? Zašto mu niste odmah rekli da ne može da dobije vizu? Zašto se iživljavate nad njim, nad njegovom porodicom i celom jednom slobodarskom nacijom?”, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je, aludirajući na ono što on smatra politizacijom čitave situacije u Australiji, naglasio da ”narod u Srbiji neće promeniti mišljenje i poštovanje prema narodu u Australiji, ali i da neće promeniti mišljenje o Novaku Đokoviću”, bez obzira na, kako je rekao ”stotine i hiljade najgorih mogućih tekstova koji se pišut o njemu”.

”Živela Srbija! Novače, Srbija je uz tebe!”, završio je predsednik Vučić.