Čitaj mi!

Ko je Entoni Keli, sudija koji je presudio u korist Đokovića

Obožava lokalne australijske slatkiše, takozvane čokoladne metke, i gaji ogromnu ljubav prema konjskim trkama, a u žižu javnosti dospeo je kao čovek koji je presudio u korist Novaka Đokovića. Ko je, zapravo, sudija Entoni Keli?

Sudija Entoni Toni Keli ostaće upamćen kao čovek koji je predsedavao suđenjem kojim je poništena odluka Savezne vlade Australije o ukidanju vize i deportaciji Đokovića u ponedeljak.

Iako je specijalizovan za finansijske slučajeve i bankrotstva, slučaj poništavanja vize najboljeg tenisera na svetu zapao mu je sasvim slučajno – bio je dežuran tog dana.

Sudija u Melburnu postao je 2017. godine nakon 30-godišnje advokatske prakse.

Keli je diplomirao 1982. godine na Kraljevskom institutu za tehnologiju u Melburnu, a nakon pet godina provedenih kao advokat, najviše za industrijsko pravo, primljen je u advokatsku komoru 1987. godine.

Njegove kolege ga opisuju kao čoveka hladne glave i umerenog temperamenta koji je doneo svoju srdačnu prirodu u sud. Tokom karijere njegovo ime nije bilo poznatije u širim krugovima, najviše zbog toga što su njegove odluke retko kada bile poništavane, a slučajevi koje je vodio okončavali su se bez mnogo drame.

„Direktan je i precizan. Bio je dobar advokat, a sada je odličan sudija", kaže o njemu jedan od kolega.

Čokoladni meci i trkački konji 

Sa istom količinom entuzijazma koju unosi u sudnicu, Entoni Keli prilazi i lokalnim australijskim slatkišima, takozvanim čokoladnim mecima, a često se može videti kako u njima uživa tokom pauza u suđenjima.

Osim toga, gaji veliku ljubav prema trkačkim konjima. Poznato je i da je supruzi Filipi za njen 40. rođendan kupio udeo u trkačkom konju Panti.

Panta je 2002. godine pobedila na Južnoaustralijskom derbiju, uprkos tome što je kvota na nju bila 30:1. Dve godine kasnije na Kupu u Adelejdu ponovo je trijumfovala, a šanse su joj bile 25 prema 1.

broj komentara 8 pošalji komentar
(petak, 14. jan 2022, 17:48) - Igor [neregistrovani]

Re: Re Prava odluka

Zašto nije bila prava odluka sudije?
Lično sam vakcinisan i svi moji ukućani, čak i ćerka od 20 god., ali Đoković nikog ne ugrožava time što nije valcinisan više od nas vakcinisanih. Zdrav je, negativan je na koronu, preležao je, pa ima antitela, tako da je potpuno neutemeljeno da predstavlja opasnost za javno zdravlje stanovništva Australije. Zato je taj razlog i pao na sudu.

(petak, 14. jan 2022, 17:33) - anonymous [neregistrovani]

Svasta covjek cita

Da eto sudiju je potkupio Djokovic pa je presudio u njegovu korist, ali tu su posteni politicari da isprave tu odluku!

(petak, 14. jan 2022, 16:23) - Небојша [neregistrovani]

Значи,

по Вама, anonymous и политичар (министар Hawke) боље познају право од једног судије! Који тачно члан закона је Новак прекршио?

(petak, 14. jan 2022, 16:21) - anonymous [neregistrovani]

Đoković će biti deportovan. Farmaceutski lobi i političari dominiraju.

Niko ne spominje da je i Nadal prekršio pravila. Ovde je reč o politici i mafiji.

(petak, 14. jan 2022, 15:31) - anonymous [neregistrovani]

@ prava odluka.

Ne mislis stvarno ozbiljno?? Pravu odluku i jedinu odluku je dao ministar Hawke.

(petak, 14. jan 2022, 15:09) - Podsetnik [neregistrovani]

Više volim da me Turci...

biju sabljom,nego Nemci (Australijanci) paragrafima!-Naša poslovica!

(petak, 14. jan 2022, 15:04) - anonymous [neregistrovani]

Re: prava odluka ??

Na kojoj planeti vi zivite??, Odluka koji je taj sudija doneo bila je naravno, pogresna. Minister integracije je doneo nazalost pravu presudu, tako da Novak nema prava na AO i 3.godine zabrane za tu zemlju.

(petak, 14. jan 2022, 14:45) - anonymous [neregistrovani]

prava odluka

Covek je sagledao sve dokaze kako treba i doneo pravu odluku-vrlo prosto