Čitaj mi!

Irving: Nisam ni heroj niti negativac

Košarkaš Bruklina Kajri Irving izjavio je da je svestan kakve će posledice trpeti zbog odluke da ne primi vakcinu protiv koronavirusa.

Košarkaš Netsa nije primio vakcinu protiv virusa korona, a zbog pravila u Njujorku, on ne može da trenira i igra sa ekipom.

"Greše ako me predstavljaju kao heroja ili negativca, to nije bila moja namera. Reč je o izboru onoga što je najbolje za vas. Mislite da želim da izgubim novac, da zaista želim da odustanem od svog sna da osvojim ligu? Da želim da se odreknem svog posla? Da želim da sedim kod kuće? Ne treba da se delimo, već da poštujemo svačiji izbor", rekao je Irving u svom obraćanju na Instagramu.

Svako ima pravo da radi ono za šta smatra da je za njega najbolje, kaže plejmejker Bruklina.

"Tužno je videti kako se svet deli zbog ove situacije. Ovo su luda vremena. Nisam antivakser. Radi se o onome što je meni u redu, što mi prija. Osećam se nesigurno i to je u radu. Znam posledice odluke koju donosim. Nisam nikoga povredio. Nisam počinio nikakav zločin".

Irving je istakao da je uz sve one koji su ostali bez posla jer nisu vakcinisani, kao i uz one koji su odlučili da se vakcinišu i koji žele da budu bezbedni.

"Podržavam i poštujem svačiju odluku. Svestan sam finansijskih posledica koje ću trpeti, ali realnost je takva da moram da budem vakcinisan da bih bio u Njujorku, da bih bio sa timom. Odlučio sam da se ne vakcinišem i molim vas sve da poštujete taj izbor. Nastaviću da treniram, kako bih bio u formi i spreman da zaigram", rekao je Irving.

On je istakao da se ne povlači da neće odustati od košarke.