Čitaj mi!

Spektakl na Banjici – superfinalni dan na turniru "Igrajmo za 16"

Nedelja, 19. jun dan je rezervisan za superfinale memorijalnog turnira RTS-a "Igrajmo za 16". U Sportskom centru Voždovac, na čuvenom parketu Banjice, najbolje ekipe boriće se za prestižni trofej u malom fudbalu.

Od 12.30 biće igrana utakmica za treće mesto u ženskom fudbalu (ŽFK Heroj – ŽFK Jedinstvo Ub), a pola sata kasnije na programu je veliko finale u ženskoj konkurenciji.

Za 14.06 zakazano je veliko finale kod muškaraca u kojem se sastaju Veterani RTS-a i ekipa iz Šapca.

Ovogodišnji memorijalni turnir "Igrajmo za 16" trajao je više od dva meseca, učestvovalo je preko 1.000 učesnika iz 100 ekipa, iz pet zemalja. U pitanju su Holandija, Italija, Slovenija, Republika Srpska, Severna Makedonija.

Igrano je šest sportova (kuglanje, stoni tenis, elektronski fudbal, mali fudbal, basket 3x3, šah) u osam gradova – Subotica, Zrenjanin, Šabac, Bor, Požarevac, Kragujevac, Niš i Gračanica.

"Sport je samo način da se okupimo. Najbitnije da se družimo i da se setimo svih stradalih, svih naših žrtava. Evo ovde, u ovoj zgradi - u RTS-u. A isto tako i svih žrtava koji su 1999. godine stradali na ovim našim prostorima", rekao je Miroslav Medić, predsednik organizacionog odbora turnira i predstavnik porodica preminulih kolega.

"Ovaj turnir, osim sportskog, ima mnogo veći i značajniji karakter, a to je sećanje na žrtve. Ono što se desilo 1999. ne treba da se zaboravi i nikada ponovi."

Specijalni gosti na superfinalu su ljudi i deca iz Aleksinca, koji je bombardovan u dva navrata.