Čitaj mi!

Održan memorijalni turnir "Stjepan Lazić“ u Vajskoj

Prvo izdanje memorijalnog turnira "Stjepan Lazić“, održano je u mestu Vajska, koje se nalazi u blizini granice Srbije i Hrvatske. Pobednik turnira je ekipa Tvrđava Bač. Na turniru je učestovovala i ekipa veterana RTS-a, koja je zauzela treće mesto.

Osam ekipa učestvovalo je na turniru koji se održava u čast poginulog Stjepana Lazića, nekadašnjeg fudbalera FK Labudnjača iz Vajske, a potom i trenera omladinaca te ekipe.

Turnir je održan u mestu Vajska, koje se nalazi u blizini granice Srbije i Hrvatske.

Iako je takmičenje bilo memorijalnog karaktera, viđen je odličan, uzbudljiv i neizvestan fudbal, a tribine školske hale u Vajskoj bile su ispunjene do poslednjeg mesta.

U Vajskoj je učestvovala i ekipa veterana RTS-a, učesnik turnira "Igrajmo za 16", koji se igra u čast 16 preminulih kolega u bombardovanju 1999. godine.

Za tim veterana RTS-a nastupali su: Milan Rašeta, Bojan Milinović, Zoran Bajčetić, Nebojša Terzić, Nedeljko Perlić, Miroslav Medić, Aleksandar Petrović i Duško Radić. 

Pobednik turnira i osvajač pehara je tim Tvrđava iz Bača, koja je u finalu savladala Slaviju iz Bođana, nakon boljeg izvođenja penala.

Treće mesto osvojila je ekipa naše kuće, koja je takođe pobedu izvojevala nakon boljeg šutiranja penala, protiv tima „Ravna gora".

Turnir u Vajskoj bio je sjajna uvertira i promocija memorijalnog turnira "Igrajmo za 16", a tim naše kuće zahvaljuje se organizatoru i prijateljima iz Srbije, regiona i čitave Evrope, koji učestvuju i pomažu turnir.

Nakon turnira, dodeljeni su pehari, dok je specijalno priznanje i plaketu za doprinos i razvoj memorijalnog turnira "Igrajmo za 16",  Ivanu Finu iz tima "Ravna gora", dodelio predsednik organizacionog odbora međunarodnog memorijalnog turnira, Miroslav Medić.