Čitaj mi!

Za šesnaest kolega igramo i ove godine!

Tradicionalni, pozivni, međunarodni, a pre svega memorijalni sportski turnir "Igrajmo za 16", održaće se i ove godine, 23. put u kontinuitetu. Sportski susreti od 7. maja do 19. juna (vikendima) biće organizovani u skladu sa mogućnostima organizatora, ali sa ciljem istim kao i svih prethodnih godina - odavanja počasti ubijenim radnicima RTS-a 23. aprila 1999. godine i u znak sećanja na sve žrtve NATO bombardovanja Srbije 1999. godine. Da se nikada ne zaboravi i nikome više ne ponovi.

Prethodne dve godine borbe sa epidemiološkom situacijom ipak nisu zaustavile organizatore Memorijala „Igrajmo za 16", RTS i Sportski savez Srbije, da u onim intervalima kada je to bilo zdravstveno bezbedno, organizuju turnire u gotovo svim sportovima u inače veoma bogatom programu ove manifestacije.

Prošle godine održan je turnir u stonom tenisu i elektronskom fudbalu, dok su ekipe RTS-a odigrale svoja takmičenja u malom fudbalu.

Ove godine u planu novog Organizacionog odbora Memorijala „Igrajmo za šesnaest" je da obnovi turnir u svim sportovima: malom fudbalu, dečijem fudbalu, elektronskom fudbalu, basketu 3 na 3, stonom tenisu, kuglanju i šahu, po brojnim gradovima Srbije i uz učešće predstavnika dijaspore.

Odlaskom u penziju, Veselinu Grozdaniću prestaje funkcija.

Novi predsednik Organizacionog odbora Memorijala „Igrajmo za šesnaest" je Miroslav Medić, brat pokojnog Siniše i učesnik svih dosadašnjih turinira u malom fudbalu.

Medić je na ovoj funkciji nasledio Veselina Grozdanića koji je unazad 11 godina vodio organizaciju i režirao finalni turnir.

Za vreme njegovog mandata turnir je unapređen i proširen i prerastao u značajnu sportsku manifestaciju svake godine, širom zemlje.

Simbolična primopredaja dužnosti obavljena je u sali Upravnog odbora RTS u Takovskoj 10.

"Iskreno se ponosim učešćem u radu ovog organizacionog odbora. Zahvaljujem na poverenju i dobroj saradnji. Želim da se Memorijal još uspešnije nastavi a sve naše žrtve 99.-te godine presele u nezaborav", izjavio je Veselin Grozdanić koji je imenovan za počasnog predsednika Organizacionog odbora Memorijala „Igrajmo za šesnaest".

 

„Velika je čast i u isto vreme zadovoljstvo nastaviti predsedavanje turnirom posle Veselina Grozdanića. Doprineo je i lično i profesionalno kvalitetu i obimu ove manifestacije. Nadam se da ćemo uspeti da je organizujemo, narednih godina, onako kako smo je sa Veskom unapredili. Zahvaljujem se posebno Svetozaru Stankoviću iz Sportskog saveza Beograda bez čije pomoći, kordinacije i saradnje ne bismo mogli ni juče ni sada. Idemo dalje", istakao je Miroslav Medić, novi predsednik OO Memorijala.

Odlukom generalnog direktora RTS Dragana Bujoševića novi članovi Organizacionog odbora postali su Marijana Gojković, generalni sekretar RTS dok je za tehničkog sekretara Odbora imenovana Dragana Ćukić.

Članovi su još Nenad Milunović, Duško Radić, Nadica Nenadović, Goran Mišić, Nebojša Terzić i Ana-Marija Simonović. Deo Organizacionog odbora su i predsednici takmičarskih komisija za sportove koji će biti zastupljeni na turniru: Dragica Živanović (stoni tenis), Mileta Jevtović (kuglanje), Milorad Medić (basket 3 na 3), Aleksandra Joksimović (dečiji fudbal), Aleksandar Cvetković (elektronski fudbal) i Marko Maksimović (šah).

RTS ovaj turnir organizuje zajedno sa Sportskim savezom Beograda i uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, kao i sportskim institucijama grada Beograda.

Javni žreb za sve učesnike Memorijala u malom fudbalu planiran je za

27. april. Početak takmičenja u subotu 7. maja. Istog dana održaće se i turnir u stonom tenisu.

Informacije o početku takmičenja, planiranom rasporedu i datumu javnog žreba biće blagovremeno objavljene na ovoj stranici sajta RTS i na fejsbuk profilu Memorijala.