Čitaj mi!

Poljska - na krilima Levandovskog do snova

Svesni toga da u svom sastavu imaju najboljeg ili jednog od najboljih napadača planete Roberta Levandovskog, Poljaci sa velikim ambicijama ulaze u takmičenje na Evropskom prvenstvu, željni da se "pobiju" za samu završnicu.

Takav stav dodatno je potkrepljen januarskom promenom selektora Jiržija Bržačeka i pored uspešnih kvalifikacija.

Na njegovo mesto je doveden portugalski stručnjak i bivši fudbaler Paolo Souza, sa idejom da iskustvom koje ima u saradnji sa mnogim velikim trenerima i igranje na vruhunskom nivpu to sve prenese i usadi u ovaj tim i ovu generaciju poljskih fudbalera.

Pored Roberta Levdanovskog koji će biti centralna figura tima, puno toga zavisiće i od ostalih zvezdi i nosioca igre u velikim klubovima - golmanskog dua Šćesni i Fabijanski, Krihovjka ai Zelinskog sa sredine i podrške Levanovskom u napadu u liku Akradijuša Milika.

Uz Španiju, Poljacima se predviđa prolazak u narednu rundu iz grupe E, ali će to predviđanje morati da prenesu i na teren. 

Sastav Poljske

Golmani: Vojćeh Ščensni (Juventus), Lukaš Skorupski (Bolonja) i Lukaš Fabijanski (Vest Hem).

Odbrana: Kamil Pjatkovski (Rakov), Pavel Davidovič (Verona), Tomaš Kedžiora (Dinamo Kijev), Jan Bednarek (Sautempton), Maćej Ribus (Lokomotiva), Kamil Glik (Benevento), Bartoš Berešinski (Sampdorija), Mihal Helik (Barnsli) i Timoteuš Puhač (Leh).

Vezni red: Kacper Kozlovski (Pogon), Karol Lineti (Torino), Gžegož Krihovijak (Lokomotiva), Mateuš Klih (Lids), Jakub Moder (Brajton), Pžemislav Plaheta (Norič), Pžemislav Frankovski (Čikago), Pjotr Zjelinski (Napoli) i Kamil Jožvjak (Derbi).

Napad: Arkadijuš Milik (Marsej), Robert Levandovski (Bajern), Karol Sviderski (Paok), David Kovnacki (Fortuna) i Jakub Švjerčok (Pjast).