Čitaj mi!

Pehar i zlatni Italijani stigli u Rim

Fudbalska reprezentacija Italije stigla je jutros u Rim nakon velikog uspeha i osvajanja Evropskog prvenstva u fudbalu pobedom nad Engleskom posle penala na Vembliju. Svečani doček pod znakom pitanja, čeka se odobrenje vlasti.

Novi vladari Evrope sleteli su u italijansku prestonicu, a na svakom koraku im građani i navijači odaju priznanje na velikom uspehu.

Pehar su iz aviona nacionalne avio-kompanija "Alitalija" izneli selektor Roberto Mančini i kapiten Đorđo Kjelini.

Sa krunom na glavi, Kjelini je pehar potom izneo i iz autobusa ispred hotela u kojem je šampionska delegacija smeštena po dolasku u zemlju, nakon kojeg će uslediti prijem kod predsednika države, a kasnije (možda) i svečani doček. 

"Bili ste nam pred očima, bili ste nam u srcima. Osećali smo bol onih koji su patili i probleme onih koji su bačeni na kolena zbog pandemije", poručio je Kjelini.

Sve do zore ulice i trgovi gradova širom zemlje bili su prepuni sveta, mladih i starih koji su proslavljali pobedu uz ples, muziku, igre, viku, zvukove sirena, tuba, nacionalnu himnu.

"Zaista nam je trebalo nešto što će nas ponovo ujediniti u slavlju, da ponovno možemo uživati u trenutku sreće", rekla je građanka Rima, prenosi Rojters.

Kako prenosi, italijanski Skaj Sport, neće biti upriličena proslava na ulicama, kako bi se izbegla masovna okupljanja, pošto lokalne vlasti (još uvek) nisu dale zeleno svetlo.

Italija je slavila u finalu EP nakon što je bila bolja u izvođenju penala od Engleske na ispunjenom londonskom "Vembliju" – 1:1 (3:2).