Читај ми!

Попович након дуго чеканог успеха са репрезентацијом: Највећа одговорност и велико олакшање

Након што је коначно узео злато са америчком репрезентацијом на великом такмичењу, урадвиши то на Играма у Токију, Грег Попович је рекао да ово био турнир са највећом одговорношћу за њега у досадашњој каријери.

Након седмог места на Светском првенству у Кини, и прилично бледе игре његовог тима у припремама за Олимпијске игре, репутација Грега Поповича била је на испиту.

А онда је на почетку турнира доживела нови снажан ударац, када је његов састав поражен од Француске.

Међутим, од тада је уследила серија бољих резултата, односно само победа и на крају се све завршило на најбољи могући начин - победом у финалу олимпијског турнира, и то баш против Француске - 87:82.

Након коначног тријумфа са државним тимом САД, селектор Попович није крио задовољство, али и осећај олакшања.

"Ово је највећа одговорност коју сам икада осећао. Одговорност је била огромна и осећао сам је сваког дана, и то већ неколико година. Али се зато сада се осећам прилично опуштено. Радујем се што ћу се вратити у хотел и имати - нешто", рекао је Попович на конференцији за медије после финала, вероватно мислећи на флашу неког доброг вина.

Он је том приликом говорио и о партији најбољег игарача финала Кевина Дурента, стрелца 29 поена.

"Кеј-Ди није посебан зато што је тако талентован. Начин на који он ради на својој игри је много импресивнији. Радост коју има у игри је као осмоза - то се преноси на остале играче", рекао је "коуч Поп".