Читај ми!

Ангелина Топић освојила бронзу на ЕП у скоку увис

Српска атлетичарка Ангелина Топић, освојила је бронзану медаљу на Европском првенству у Минхену, у дисциплини скок увис.

Фантастично је скакала млада српска атлетичарка и у финалу у Минхену.

Од првог скока се могло наговестити да ће ући у саму завршницу, a из првог покушаја Ангелина је прескакала четири препреке.

Редом је 17-годишња атлетичарка прескакала 182, 186, 190 и 193цм, све из првог покушаја.

Није успела из три серије да прескочи 195 центиметара, па је ту завршила такмичење.

Златна медаља припала је неприкосновеној Украјинки Јарослави Манучик, док је сребро освојила такмичарка из Црне Горе Марија Вуковић. 

Србија је на Европском првенству у Минхену освојила четврту медаљу.

Ангелина Топић донела је Србији четврту медаљу на Европском првенству у Минхену, након злата Иване Вулете, односно сребра Адриане Вилагош и Армина Синанчевића.

Председник Србије Александар Вучић честитао је младој српској атлетичарки освајање бронзане медаље.

"Све честитке за нашу Ангелину Топић на освојеној европској бронзи! Показали сте да нема одустајања ни у најжешћој конкуренцији! Браво, Ангелина! Само небо је граница у наредним такмичењима", написао је председник на свом Твитер налогу.

Честиткама су се придружили и министар омладине и спорта Вања Удовичић и премијерка Ана Брнабић.

"За поштовање, за историју, за понос - наша Ангелина Топић је освојила европску бронзу! Свака ти част, Ангелина, твој невероватан скок те је винуо у највише висине европске атлетике! Ти си разлог због ког се данас радујемо и блистава будућност у коју верујемо! Честитке теби, твом стручном штабу и Српском атлетском савезу!", наводи се у честитки Удовичића.

"Честитам од срца Ангелини Топић освајање бронзане медаље у скоку у вис на Европском првенству у Минхену. Овај успех је утолико већи за вас јер сте најмлађа учесница ЕП и са само 17 година трећи сте у Европи. Браво, Ангелина", поручила је Брнабићева.