Читај ми!

Србија победила Норвешку и обезбедила пласман у групну фазу Дејвис купа

Репрезентација Србије је пласман у грпуну фазу, из које ће тражити улазницу за мечеве четвртфинала, полуфинала и финале обезбедила савладавши у Ослутим Норвешке 3:0 у оквиру квалификација.

До тријумфа над селекцијом домаћина репрезентација Србије је стигла већ након дубл меча другог дана такмичења.

Тријумфални поен Србији донео је дубл у саставу Никола Ћаћић (70. на АТП листи дублова) и Филип Крајиновић (56. на АТП листи синглова) савладавши норвешки пар Виктор Ђурасовић и Херман Хојерал 6:4, 3:6, 6:3.

Првог дана такмичења у сингл мечевима победили су Миомир Кецмановић и Ласло Ђере и тиме донели Србији вођство од 2:0 са којим се ушло у други и уједно последњи дан такмичења у хали "Осло Тенис Арена".

Први рекет српског тима Миомир Кецмановић (34. на АТП листи сингловапобедио је другу таблу норвешког тима Андреја Петровић (1265. на АТП листи синглова) 6:1, 6:3, док је Дејвис куп репрезентативац Србије Ласло Ђере (65. на АТП листи синглова) савладао првог играча норвешког тима Виктора Ђурасовића (362. на АТП листи синглова) 6:3, 4:6, 7:6(10:8).

Обзиром да је Србија стигла да победе од 3:0 и тиме обезбедила пласман у групну фазу Светске групе у наставку сусрета против Норвешке одигран је само један од могућа два сингл меча. У овом мечу Србију је представљао дебитант у нашој Дејвис куп репрезентацији и уједно њен најмлађи члан Хамад Међедовић.