Читај ми!

Зимоњић за РТС: Новак ће до краја каријере поставити рекорде које тешко неко може оборити

Резултати које Ђоковић постиже са 35 година показују само његов професионализам. Ствари које превазилази и остварује су невероватне! Свака му част, али и његовом тиму и фамилији, рекао је некадашњи тенисер Ненад Зимоњић гостујући у Дневнику РТС-а.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је десети Аустралијан опен у каријери, тријумфом у финалу над Стефаносом Циципасом од 3:0. 

Новаку је ово укупно 22. гренд слем титула којом се изједначио са Надалом на вечитој ранг-листи. 

Интересантно је и тешко објашњиво како је могуће да на овај начин Ђоковић доминира над десетак година млађим тенисерима?

"То говори о његовом квалитету. Новак је био у сличној ситуацији, то људи већ заборављају, да је три до четири године био на трећем месту, иза Надала и Федерера, када би се многи повукли и одустали и рекли да не постоји никаква шанса да их стигне. Он је доказао супротно, сустигао их је и по броју титула и у међусобним сусретима и исписао је нове странице историје тениса. Сигуран сам да ће до краја каријере поставити такве рекорде, да ће бити тешко да неко може да их обори", рекао је Зимоњић приликом гостовања у Дневнику РТС-а. 

Какво је ваше мишљење, до када би Ђоковић себе могао да мотивише? Овај успех ће му много значити, до којих граница би он могао да помери све и да и даље игра и увесељава своје навијаче?

"Подршка навијача је управо један од разлога зашто је он играо увек јако добро у Аустралији. Публика у тој земљи је спортска публика и они јако коректно навијају, чак и када се игра против њиховог играча, али ову подршку коју је Новак имао на терену и ван њега, њему сигурно даје снагу и верујем да ће у будућности та подршка бити већа широм света и да је то нешто што ће га гурати даље да обара рекорде и да остварује невероватне резултате. До пре ере Федерера и Надала било је незамисливо да неко буде константан. Када је реч о резултатима на највећим турнирима, они су те границе померили, а Новак је то померио на још већи ниво. С обзиром на то у каквој је физичкој припремљености, ја верујем да су пред Новаком још три-четири године великих резултата", закључио је Ненад Зимоњић.